piątek, 4 marca 2016

SERNIKOBROWNIES

SKŁADNIKI:

- 200 g gorzkiej czekolady
- 200 g masła
- 350 g drobnego cukru
- 5 dużych jajek
- 110 g mąki pszennej
- 400 g kremowego serka
- cukier wanilinowy 16 g
- 120 g malin


PRZYGOTOWANIE:

Blaszkę 20 x 30 wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Czekoladę rozpuści w kąpieli wodnej i trochę przestudzić. Masło i 200 g cukru utrzeć na gładką masę maślaną. Dodawać jajka jedno po drugim stale miksując, dodać roztopioną czekoladę i mieszać do połączenia się składników. Do wszystkiego przesiać mąkę i wymieszać ręcznie szpatułką. W drugiej miskę zmiksować twaróg z resztą cukru dwoma jajkami i cukrem wanilinowym. Połowę masy czekoladowej wylewamy do foremki, na to wykładamy masę twarogową i przykrywamy reszta masy czekoladowej ( ja chwile podpiekłam zanim dodałam masę czekoladową na wierzch). Na wierzch wtapiamy maliny i pieczemy ok 45 min w temp 175 °.
SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz