- 1 podwójny filet z kurczaka
- łyżka sosu sojowego
- łyżka sosu teryjaki
- pół łyżki oleju sezamowego
- szczypta wędzonej papryki
- szczypta curry
- jajko
- pół szkl. mąki
- 5 łyżek bułki tartej
- 5 łyżek sezamu
- 4 łyżki oleju kokosowego
PRZYGOTOWANIE:
Fileta myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Do miseczki wkładamy sos teryjaki, sos sojowy, olej sezamowy, wędzoną paprykę i curry, i mieszamy. Zalewamy mięso marynatą mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. W misce mieszamy jajko, do innej miski wsypujemy mąkę, do kolejnej miski wsypujemy bułkę tartą z sezamem i mieszamy. Zamarynowane mięso obtaczamy w mącę , następnie w jajku i bułce z sezamem. Smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym z obu stron na złoty kolor.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz