czwartek, 3 września 2015

OMLET BIAŁKOWY Z TWAROGIEM I MALINAMI

SKŁADNIKI:

- 3 jaja
- 2 płaskie łyżki mąki
- 100g chudego twarogu
- garść malin (mogą być inne owoce)
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- łyżeczka powideł śliwkowych
- płaska łyżka cukru brązowego

PRZYGOTOWANIE:

Białka oddzielamy od żółtek. Twaróg ugniatamy z jednym żółtkiem i cukrem brązowym, odstawiamy na bok. Białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy przesianą mąkę i sodę, delikatnie mieszamy łyżką. Przygotowaną masę wylewamy na rozgrzaną patelnię, smażymy z obu stron aż sie zarumieni,wykładamy na duży talerz, smarujemy powidłami, nakładamy przygotowany wcześniej twaróg i posypujemy malinami. SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz