SKŁADNIKI:
- 250g gorzkiej czekolady
- 150g masła
- 250 ml mleka
- 6 jajek
- 150g mąki pszennej
- 200g cukru brązowego
- 3 łyżki kakao
- maliny
PRZYGOTOWANIE:
Czekoladę,masło i mleko umieścić w szklanej misce i rozpuścic w kąpieli wodnej. Jajka z cukrem ubić mikserem na najwyższych obrotach. Do masy jajecznej przesiać mąkę i kakao, wymieszac delikatnie. Jeszcze ciepła masę czekoladowa połaczyć dokładnie z resztą skladników. Niewielką formę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy przygotowane ciasto.
Maliny myjemy,obtaczamy delikatnie w odrobinie mąki ziemniaczanej. Wykladamy ma ciasto przed pieczeniem.
Piec w temp. 160 ° przez 50 min. ( do suchego patyczka)
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz