- 400 ml śmietanki 30 %
- 250 g serka mascarpone
- 2,5 szkl ziaren pszenicy w miodzie
- 1 tabliczka czekolady białej
- 2 tabliczki czekolady mlecznej
- herbatniki ( do wyłożenia dna)
PRZYGOTOWANIE:
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy na chwile. 200ml schłodzonej śmietanki ubijamy na sztywno dodajemy ziarna pszenicy i przestudzoną czekoladę(białą). Dno wykładamy herbatnikami, na to wylewamy gotową masę i odstawiamy na chwilę do lodówki. w kąpieli wodnej rozpuszczamy dwie tabliczki czekolady mlecznej. 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno dodajemy roztopioną czekoladę i mieszamy dokładnie. Wyciągamy blaszkę z lodówki i wylewamy masę czekoladową. Posypujemy ziarnami pszenicy jeżeli nam zostały . Ciasto powinno pozostać w lodówce kilka godzin.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz