SKŁADNIKI:
- 4 jajka
- garść szczypiorku
- dwa plasterki sera
- dwa plasterki wędliny
- 2 kromki chleba tostowego
- łyżka śmietanki 12%
- 2 łyżki oliwy
- 1/2 szkl. bułki tartej
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
3 jajka wbijamy do miseczki, dodajemy śmietankę,sól, pieprz i mieszamy, na koniec wsypujemy szczypior. Z tak przygotowanej mieszanki smażymy jajecznice na łyżce oliwy.Jajko roztrzepujemy z solą i pieprzem. Kromkę chleba wałkujemy ,aby była płaska, na to kładziemy wędlinę,ser i zwijamy w krokiecik , zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce, to samo robimy z druga kromką.Smażymy na łyżce oliwy. Podajemy jajecznice wraz z krokiecikami.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz