- 500 g BIO masła orzechowego
- 400 g mąki tortowej
- 3 jajka
- 350 g cukru trzcinowego
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki stołowe wody
PRZYGOTOWANIE:
Masło zmiksowałam z jajkami,cukrem trzcinowym i wanilinowym.
Do gotowej masy dodałam mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, i zagniotłam ciasto.
Jeżeli ciasto po oderwaniu kawałka kruszy się w rękach, dodajemy wodę i jeszcze raz wyrabiamy.
Odrywałam po kawałku formowałam w małe kulki i rozgniatałam tłuczkiem do mięsa lub dnem małej szklanki:) na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 ° ok. 15 min.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz