wtorek, 24 października 2017

KRUCHE CIASTECZKA ORZECHOWE

SKŁADNIKI:
- 500 g BIO masła orzechowego
- 400 g mąki tortowej
- 3 jajka
- 350 g cukru trzcinowego
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki stołowe wody


PRZYGOTOWANIE:

Masło zmiksowałam z jajkami,cukrem trzcinowym i wanilinowym.
Do gotowej masy dodałam mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, i zagniotłam ciasto.
Jeżeli ciasto po oderwaniu kawałka kruszy się w rękach, dodajemy wodę i jeszcze raz wyrabiamy.
Odrywałam po kawałku formowałam w małe kulki i rozgniatałam tłuczkiem do mięsa lub dnem małej szklanki:) na  blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 ° ok. 15 min.

SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz