SKŁADNIKI:
- 2 filety ulubionej ryby
- 2 torebki ryżu
- kilka różyczek brokuła
- pół szklanki bulionu warzywnego
- jajko
- pół szklanki mąki pełnoziarnistej
- pół szklaki płatków owsianych
- pieprz, sól, pieprz cytrynowy,curry
- oliwa do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rybę przekrawamy na pół. Przyprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajko, na dwa mniejsze talerze wysypujemy mąkę i płatki owsiane. Rybę obtaczamy w mące, następnie w jajku i płatkach. Smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor. Do rondelka wkładamy różyczki brokuła, zalewamy bulionem i gotujemy, aż będzie miękki. Blendujemy ugotowany brokuł doprawiamy solą pieprzem i curry do smaku.Na talerz wysypujemy ryż, polewamy gotowym sosem z brokuła, układamy rybę i podajemy z ulubioną surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz