wtorek, 19 stycznia 2016

BUŁECZKI Z MARMOLADĄ

SKŁADNIKI:

- 500g mąki
- 1 szkl. mleka
- 42g drożdży
- 170g miękkiego masła
- 1 jajko
- 3 łyżki cukru
- szczypta soli
- konfitura,cukier puder


PRZYGOTOWANIE:

Mąkę wsypać do miski. Mleko zagrzać w rondelku ,rozpuścić w nim cukier i drożdże. Wlać do mąki,dodać rozpuszczone masło, jajko i szczyptę soli. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 30 min. Rozwałkować ciasto na grubość 1cm, wyciąć kwadraty, układać na nich konfiturę i zawijać bułeczki. ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i zostawić do wyrośnięcia. Po tym czasie piec w temp. 200° przez 30 min.
SMACZNEGO:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz