Składniki:
- 1,5 szkl płatków owsianych
- 1 op. migdałow w płatkach (100g)
- 4 łyżki sezamu
- 1/2 op. słoneczniku łuskanego (50g)
- garść żurawiny
- kilka posiekanych daktyli
- 1/3 szkl. miodu
- 3 czubate łyżki masła orzechowego
Przygotowanie:
Blaszke wykładamy papierem do pieczenia, wysypujemy na nią płatki owsiane, migdały, sezam i słonecznik, podpiekamy aż wszystko lekko sie zarumieni. Wsypujemy do miski dodajemy żurawine i daktyle. Do rondelka wlewamy miód i dodajemy masło orzechowe mieszamy na małym ogniu do rozpuszczenia. Łączymy suche składniki z mokrymi, dokładnie mieszamy, wykładamy równomiernie na formę wyłozona paierem i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz